Hego Amerika

Guakamole saltsa Cholula txip leherkorrekin

Guakamolea Mexikoko gastronomian sartzen den janari garrantzitsuenetako bat da. Hemen aurkezten dizkizugu gure Cholula saltsarekin ukitu txiki batzuekin.

Txip leherkorretarako osagaiak:

  • 5 gari irin tortilla triangeluetan ebakita
  • Saltsa txolula
  • Oliba-olioa

Guakamolerako osagaiak:

  • 3 ahuakate heldu
  • Tomate ertain 1, kubituetan pikatua
  • 1/4 tipula gorri, xehe-xehe xehatua
  • Baratxuri ale 1, xehatua edo xehatua
  • Jalapeño txiki 1, hazirik gabea eta xehatua (aukeran, guakamole mingarria nahiago baduzu)
  • 1/4 zilindro fresko pikatuzko katilukada
  • Limoi edo lima baten zukua
  • Gatz koilarakada 1
  • 1/4 Cholula saltsa katilu (edo gustura)

Txip leherkorrak prestatzeko modua:

  1. Berotu labea 200º C-tan.
  2. Katilu batean, Jatorrizko Txolula saltsa minaren 4 koilarakada eta 2 koilarakada oliba-olio nahasten dira. Erreserbatu nahasketa.
  3. Hirukietan, gari-irinezko tortillak mozten ditu.
  4. Tortilla-triangeluen bi aldeak jatorrizko cholula saltsa eta olioa nahastuz pintatzen ditu.
  5. Tortilla-triangeluak labe-paperez forratutako labe-erretilu batean ixten ditu.
  6. Aurreberotutako labean tortila triangeluak 10-12 minutuz edo urreztatuta eta ondo kraskatuta egon arte.

Guacamole prestatzeko modua:

  1. Ahuakateak erditik atera, hezurra kendu eta atera mamia koilara batekin katilu handi batean.
  2. Ahuakateak patata-sardexka edo -birringailu batekin egosi, nahi den trinkotasuna lortu arte (lodiagoa edo leunagoa izan).
  3. Tomatea, tipula, baratxuria, jalapeñoa, zilindroa, limoi edo lima zukua eta gatza katilura biltzen ditu, ahuakate birrinduekin. Nahastu ondo osagai guztiak.
  4. Cholula saltsa bota eta berriro nahastu, erabat eransteko.
  5. Prestatu guakamolea eta egokitu ongailuak zure lehentasun pertsonalaren arabera.
  6. Aurretik egindako tortilla-txipekin guakamolea nahastu.

Cholula saltsa duen guakamole hau ezin hobea da zapore mingarriak maite dituztenentzat. Cholula saltsak ukitu berezia emango dio zure guakamoleari, zapore paregabea eta goxoa emanez.

To top
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad
Abrir chat
💬 ¿Necesitas ayuda?
Hola 👋
¿En qué podemos ayudarte?